Fjollträsk nästa

Ja, då sitter jag här och är klar. Bussen går om en halvtimma. Lär nog skrivas in i någon jävla historiebok att jag är en halvtimme före planerna! Annars brukar jag ju för fan vara efter, i det mesta.
Ja, jag ska alltså till Sthlm med arrangörshögskolan. Är inte sugen alls på att åka. Inte för fem öre, om ens för ett öre. Tyvärr, visst är det kul, men det är för mycket som händer i helgen som jag vill vara med på. Grillfest hos brorsan som nog kan spåra ur till en jävligt rolig röjarfest, fint väder som betyder hoppning och så vidare. Men men, hakuna matata. Tänker man efter så är väl kanske inte fyra nätters gratis hotell och hotellfrukost mitt i sthlm så tråkigt det heller, men när helgen är slut kommer jag nog känna att jag föredragit soffan i klubbstugan efter en skön dag fylld med hoppning.
Men jag är int´ bitter! Det är väl när man har inställningen att det inte kommer bli roligt, som det faktiskt blir roligt. Det blir nog bra ändå.. :)

~*~*~*~*~

Var i borlänge igår med mamma och syster. Shopping stod på schemat. Köpte ett par byxor, en tröja, jacka, glas och en present till Henke som snart fyller 20.. Skönt att man har det avklarat iaf. Mamma skulle fixa en ny datorskärm och kamera på OnOff. Jag pekade ut en skärm som jag gång på gång påpekade att den skulle vi ha. Visst, den var dyrare än andra skärmar men fan så mycket snyggare och bättre. Mamma gav sig och vid betalningen visade det sig att vi hade massa rabatt och shit så den blev billigare än den som mamma ville ha. Jag är faktiskt bra att ha ibland. När man minst anar det.

När vi kom hem hoppade jag av vid polistationen. Jag är vittne till en liten incident som inträffade på krogen här i Ludvika för ett tag sedan... Fick kolla på några kort för att se om jag kände igen några / någon av dem.. Otroligt svårt och ganska jobbigt. Så jävla svårt, killarna kan ju ha förändrats en hel del sen korten togs. Men jag tror det gick bra tillslut. Hoppas iaf det löser sig....

~*~*~*~*~

Nu är det klart. Jag ska flytta till en etta mitt i centrum. Okej, inte för att vårat centrum är så mycket att skryta om, men visst är det skönt ändå att bo mitt i smeten. Hade tjing på en tvåa som ligger på högberget men jag föredrar en etta i stan så det fick bli så istället. Tjejen som bor i ettan nu ska flytta ihop med sin pojkvän och börjar flytta ut nu i helgen. Snabba puckar. Mamma drog i väg ett jubel när hon fick höra det här och har nog börjat planera flytten mer än vad jag ens har hunnit... Hon är väl glad -Vi blev ju nyss av med mormor så nu borde hon vara nära himmelriket när jag ska flytta.... Jag med....

~*~*~*~*~

Hej svej.


Favorit i repris!

[14.50] Jag har gjort det igen! Specialité a´ la HellenHunt! Favorit i repris! Ni kanske tror att det handlar om hockey -icke! Eller om hoppning -nej faktiskt inte... Nej ni, det handlar om något helt annat! Jag sitter på ett X2000 på väg till Malmö och tågtoachattar. Mycket originellt och hur kul du vill. ;). Finns ett litet fönster här så jag också får se det fina landskapet och solen som skiner in.. Mycket trevligt. .. Men allt det goda har sitt slut och jag måste nog ta mig ut till min plats...  Det här är trevligt, men det är fan så mycket skönare att sitta i en mjuk stol med benen i kors och dega. ...

[14.55] Nu sitter jag i min stol igen.. Fönstret är större och utsikten ännu finare. Har precis lämnat Nässjö station och jag har lite mer än 1½ timme kvar tills tåget når Malmö Centralstation. Jag är alltså påväg utomlands.
Känns lite surt att missa så mycket i helgen.. Missar matchen ikväll, matchen på lördag och en hel helgs hoppning (om vädret tillåter) . . Men men, får ta igen det senare. Är upptagen två helger nu men efter det ska jag fan inte boka in mig alls på någon helg om det inte är något absolut måste.

~*~*~*~*~

Veckan då? Hur har den varit? Tjao, lung och skön. Fikade och bowlade med Henke i måndags. Bowlingen gick sådär. Värmde upp med 146 och kände att det här skulle nog kunna bli en schysst match. . Men icke..... Henke vann det toala med några ynka käglor, annars vann vi två serier var... På kvällen blev det lite myspys hos mig (i huset) där vi kollade på film, snackade och åt lite gottigott.. 

Tisdag och en lugn dag. Sov ut rejält, eftersom jag ännu en gång inte somnade förrän tidigt på morgonen... På eftermiddagen blev det bowling, denna gång med brorsan, Fia och Therese. Gick väl bättre än i måndags men fan inte lika bra som det brukar gå.... Men men, är väl i en liten formsvacka nu;)

~*~*~*~*~




Uppdatering

Har inte skrivit på ett tag nu... Har väl sina orsaker... Men det är väl dags för uppdatering. Annars lär jag väl få höra ;)...

Helgen har varit HUR BRA DU VILL! Åkte till klubben i romme i fredags för att fortsätta kursen. Vädret var inte så bra och väderprognosen såg inte heller så lovande ut på lördagen, så en lördag utan hoppning var väl att förbereda sig på. Fredagskvällen blev lugn och skön. Somnade sent den natten, klockan var runt två innan jag slog igen ögonen. När jag sedan slog upp ögonen var klockan strax efter sju. Kollade dirket ut genom fönstret och såg att det var blå himmel och SOL! Jag jublade och tänkte att SMHI kanske ännu en gång misslyckats med väderleken.... Men ju mer klockan blev, ju mer började det blåsa. Efter några timmar blåste det på tok för mycket för att vi skulle kunna hoppa. Upp som en sol och ner som en pannkaka. Men tålamod, mina vänner, är nyckelordet. ;)

Lördagen gick ändå till slutprov, vilket gick galant. SKÖNT! Nu var det bara att vänta på en sista sak innan vi kunde sätta oss i planet och åka uppåt -VÄDRET.

I lördags var det melodifestivalen och självklart kollade vi på det. Vi laddade upp med chips, dipp, glass och godis. Mumma. Kul att Tommy Nilsson inte fattat att han skulle ha lagt sången på hyllan för längesen och det resulterade då i att han inte fick en enda poäng i röstningen -Skadeglädje!
The Ark vann och det var helt rätt. Tyckte kanske inte alla, då det mittersta fingret eller något verbalt kom vid varje tolvpoängare som de fick. Underhållande även det.

Efter det kollade vi på film , xXx, och jag lyckades faktiskt somna sist. Inte ofta det händer.

Söndag och vi hade bestämt oss för att gå upp tidigt, eftersom det är störst chans att det är vindstilla då. Visst hade vi rätt och att få hoppa fallskärm denna helg blev verklighet. Jag fick lotta hoppordning och visst blev det jag som fick hoppa först av alla. Under hela kursen har jag tänkt "Bara jag inte får hoppa först" .. Visst hör det till min vanliga otur i lottning, men nu i efterhand gjorde det inget alls, tvärtom.

Hur var det då? Alltså, känslan man hade är svår att beskriva. Jag var inte rädd, men sjukt förväntansfull och nervös. När jag kom ner kunde jag inte sluta le, det gick bara inte. Fick ju nästan kramp i käkarna.

Söndag, dags för hockey och här tog det underbara slut. Fick höra att det verkligen lyste om mig och jag kom på mig själv att stå och kolla upp mot himlen flera gånger när jag berättade, för folk som jag träffade utanför, hur det var... Men, det stora leendet minskade ju mer matchen gick och jag säger bara 1-2, resten får ni tänka ut själva.


Nu börjar det jobbiga: Att tänka positivt. Att det är en brant uppförsbacke, men att vi kommer bestiga den. Det är inte över än, absolut inte men jag kan inte sluta tänka på att det var precis så här vi tänkte förra året.. "det är flera matcher kvar" "Om dom förlorar, om vi vinner" .. Det är för mycket OM, KAN, KANSKE osv som gör en galen. Jaja, vi får se.

Får koncentrera mig på hoppningen nu. Ska ha det där kortet så snart som möjligt. Är, tyvärr, borta de två kommande helgerna men efter det -då jävlar!

*~*~*~*~*
Gumman, det gick inte åt helvete -det drog bara ut på tiden. Tålamod, du kommer klara det!


Rastlös som en jävla.....öhum....rastlös jävel!"

Då sitter jag här. Dan före doppare dag #1 och dan före dan före dopparedag #2.... Är sjukt rastlös. Blandningen mellan kvalserienerver och hopparnerver är fan inte bra asså, eller? Stolen som alltid har varit världens skönaste datastol, är nu lika obekväm som stolarna i skolan i högstadiet var- och är säkert än idag. Måste röra på mig hela tiden, sitter aldrig skönt..  Händerna slår i bordet hela tiden och fötterna i golvet.. Har jag en penna i handen kan ni ju gissa hur den låter .. "klick, klick, klick" .. Sånt där ljud som är sjukt störande att höra andra göra.

Varför jag har denna nerverande känsla är inte sääärskilt svårt att lista ut om man känner mig. Kvalserien börjar i morgon och det är en jävligt stor anledning till att jag är som jag är just nu. När jag tänker nu går det väl ännu mer fel än i vanliga fall..

En annan stor och kanske större anledning till mitt tillstånd just nu, är att jag på lördag ska göra mitt första fallskärmshopp. Fy fan vad nice säger jag bara! Svårt att förklara känslan jag har inför hoppen och det kommer nog bli ännu svårare att beskriva känslan efter hoppen, speciellt första hoppet.  Men gud så underbart det kommer bli.

Mamma tycker jag nästan synd om. "Du ska alltid vara värst. Du är ute och flänger här och där hela tiden och nu ska du upp och härja också. Nu har man en sak till att vara orolig över !" , uttryckte hon sig förrut .. Mammor...

Var vid klubben idag och tog igen det jag missade i söndags då jag var sjuk. Läste igår kväll och idag och hoppades verkligen att jag inte skulle ligga efter allt för mycket... Kvällen gick prima och jag ligger nog inte efter något alls -som tur är.

~*~*~*~*~*~

Tackade ja till en lägenhet idag... Har velat fram och tillbaka rätt länge nu om jag ska ta den eller inte... Om jag ska bo hemma och ha lite mer pengar att röra mig med, eller flytta och klara mig själv. Självklart har jag varit säker på att jag föredragit det sista alternativet men varit osäker på om jag rent ekonomiskt skulle klara det , men efter lite beräkningar och shit så visade det sig att det inte alls skulle vara omöjligt. Så visst blev det ett JA!

Var på arbetsförmedlingen idag, för första gången, och skulle få lite information om Alfakassa som jag har rätt till. Jag vet inte så mycket och hade lite frågor att ställa till damen som satt i informationsdisken när jag kom. Vilken jävla nöt. Mina frågor resulterade i "sätt dig vid datorn där borta och kolla på hemsidan"... Jag försökte då förklara för denna dam att det hade jag redan gjort hemma och det  var därifrån mina frågor kom. Då svarade hon istället "då har du kollat på fel sida, kom med här så ska jag visa dig vart du ska trycka" ... Jag tänker "ooooh minded service. Det är inte en käft mer än jag här inne. Måste vara en väldigt körig dag på jobbet eftersom hon inte kan svara på några jävla frågor"... Men jag följer väl med och sätter mig, kan ju faktiskt ha varit så att jag missat stället där svaren på mina frågor fanns... Jag sätter mig vid datorn och hon skriver in adressen. Vilken sida tror ni hon tar fram då? Jo, STARTSIDAN PÅ SAMMA JÄVLA HEMSIDA!  "Här ska du nog hitta svaret" .. Jag höll på att smälla av och kände verkligen inte för att käfta så jag sitter väl där och trycker i någon minut innan jag går fram igen. Frågar samma frågor, som jag fortfarande fått genom att läst på hemsidan.  Det svaret jag fick nu var "Hur menar du nu?" "Öh, jaha?" . Nu förstår jag VERKLIGEN hur alla känner sig som svär över denna jävla arbetsförmedling titt som tätt.. Inte konstigt att folk tröttnar när det bara sitter sånna där trögfattade nötter under en stor skylt där det står "INFORMATION". Var på väg att säga till denna dam att hon nog kunde sätta sig vid den där jävla datorn själv och kolla på platsbanken efter ett annat jobb. För under en informationskylt passade hon fan inte att sitta. Om hon inte var anställd för att informera vart datorerna fanns det vill säga.

Tillslut kom det en väldigt snäll herre som direkt kunde räta ut mina frågetecken till utropstecken. Halleluja. Kunde inte han suttit där direkt, eller kunde inte jag kommit en kvart senare? Ibland blir det bara för mycket. För mycket för mig just nu.  Tack snälla gubbe.

~*~*~*~*~*~

I kväll har jag varit hos bror och kollat på film å käkat. Blev rostbiff som smakade vin och potatisgratäng. Gick inte så bra att käka, magen blir inge glad när jag käkar. Vet inte varför. Jag är ju frisk men jag blir mätt direkt efter en tugga. Har typ fått i mig en hel måltid efter lördags lunch och det var i tisdags, efter det mådde jag dåligt hela dagen. Äh, det löser väl sig det med med tiden. Jag som brukar äta så mycket ...

Nu ska jag snart sova tänkte jag. Var bara tvungen att skriva av mig lite .....

Over & out


Sjuk.

Huvudet gör ont, jag svettas samtidigt som jag fryser, magen är absolut inte bra och ögonen svider. Så jävla typiskt...

Ligger i sängen och ska väl snart försöka sova igen.. Det var flera år sedan jag var så här sjuk och det var väl själva fan att det skulle komma nu, när fallskärmshoppningen precis har börjat. Det är förjävligt. Tur att det löste sig så att jag kan ta igen det jag missade idag under veckan. En jävla tur -för jag ska hoppa i helgen, så är det!


Blood diamond..

Idag var det jobb som vanligt. Efter det blev det att gå och fika med Ellie, mycket trevligt.. Tog en snabb svängom på "stan" innan vi traskade hem till Majsan där film väntade. Som sällskap fick vi också med oss Paula..
Filmen vi kollade på heter Blood Diamond ,som inte kommit ut på bio i Sverige ännu. En film som utspelar sig i Afrika.  Man får se hur barn hjärntvättas för att bli soldater, hur kvinnorna och de svagaste blir skjutna och hur männen tas till fånga för att bli slavar -allt skit för att vissa ska få en sketen diamant runt halsen eller runt fingret.

Det är sällan en film sätter sånna spår och följer med sig så många tankar och känslor hos mig -men ikväll var det fan annorlunda. FAST Leonardo DIcaprio hade huvudrollen så .. fan... Se den bara. ..

Kan lova att om en Kvinna/kärring går på bio och ser denna film och dessutom har diamanter på sig, kommer denna känna sig väldigt obekväm -kanske till och med ta av sig den och lägga den i fickan -Om man inte tagit reda på om denna diamant är framtagen utan konflikter vill säga.

Det är som att se en film där någon blir våldtagen -man trycker ju ihop benen så det känns i musklerna.. Här vete fan hur man satt. Man tänkte bara "aldrig mer diamanter" ..

Ja nu har jag skrivit av mig lite. Kanske är det jag som är känslig, kanske inte. Se den och avgör.