Vilken dag.

Den här dagen var en sådan dag som man nu i efterhand ångrade att man ens steg upp ur sängen. Allt hade kännts så mycket bättre då, för stunden iaf. I princip hela skoldagen har jag bråkat med en lärare, om en "hemtentamen" som vi fick halv 12 på natten till idag (onsdag) och skulle vara lnlämnad 13.00 idag (onsdag). Ämnet är psykologi och den lektionen har vi 8.30 - 10.00. Efter det har vi andra lektioner så 1½ timma skulle vi få på oss att göra provet. Hon är konflikträdd (och hon ska stå och predika om man löser konflikter osv...)och jag förbannad, det går inte ihop lixom.  Hur som helst, jag är en envis åsna. Skulle nog kunna säga att jag är envis som två åsnor. (De som känner mig håller nog med, speciellt min bror.) Och hon ger sig efter ett tag. Jag är nöjd över det som "bestämdes". Men fortfarande sur. Jag är sur på hela grejen, hur hela situationen togs och att en lärare kan agera som denna gjorde.. Men lika bra att inte lägga mer krut och energi på detta, det är som det är, får vara som det blir , när det inte blev som det skulle...

Tjejvasan närmar sig med stormande steg. Imorgon ska jag få ett intersport tryck på tröjan och så åker jag till Mora imorgon kväll och ska vara där tills målgången på lördag. Jag är väldigt nervös, och väldigt förväntansfull, glad osv.. Måste erkänna att det är väldigt många blandade känslor om detta lopp inom mig. Ena dagen känner jag mig noll taggad, andra tänker jag bara "Jag ska fanimej visa dem".

För övrigt läste jag en lite smått rolig grej idag, vet inte om det är jag som har kass humor men... Här kommer den iaf, hoppas någon drar på smilbandet.

- Du, jag tycker du ska flytta till Gävle.

- Varför då, (svarar han förstårs).

- Där behöver dom en bock som ingen tänder på.
..

Vilken iskall diss det skulle vara på krogen lixom. Man kan ju tänka sig situationen där det kommer fram  en sån där jobbig, kladdig jävel som tycker att han är världens mest attraktiva karl. Tänk att då bara få dra den där dissen, helt kallt..

Två guld, ett brons idag och totalt har sverige 10 medaljer klara, 11 med damernas curling men den är ju ännu inte bestämd vilken valör det blir, förhoppningsvis den finaste.

Nu är klockan alldeles för mycket, John Blund kallar på mig. Ha det bra allihopa, jag återkommer på söndag, då med rapport om tjejvasan och förhoppningsvis några rader från krogkvällen på kvällen.

Toodle

Tiden går...


Nu är det bara sex dagar kvar tills Tjejvasan går av stapeln. Måste erkänna att jag börjar bli lite smått nervös. Har jag verkligen läget under kontroll? Har jag fixat allt jag måste fixa innan starten?
Jag tror mig ha kontroll över läget, men känner jag mig rätt så kommer det lätt komma upp något i sista sekund som jag glömt fixa. I morgon hoppas jag att jag ska kunna ta mig till Borlänge för att köpa lite skidkläder och så. Sedan måste jag prata med Inter Sport här i Ludvika. Ska få en intersportlogga som jag ska sätta på ryggen under loppet, eftersom de sponsrade mig med skidorna. Så himla kul att InterSport hjälper mig och andra ungdomar utan meriter.. Underbart. Stort Tack Intersport..

En annan sak som oroar mig mycket nu är förkylningen.  Jag har inte varit riktigt frisk på bra länge nu. Fast nu börjar jag känna att det börjar göra ont i halsen och snuvan kommer mer och mer. Många av mina kompisar är sjuka. Även Helena, som också ska åka tjejvasan är sjuk. Inte kul. Vi måste bli friska, fast även om jag har ont i halsen på lördag så ska jag starta och gå i mål ändå. Ingenting kan stoppa mig nu. Jag ska visa alla som inte tror på mig att jag klarar av 3 mil på skidor. Har jag halsont ska jag dessutom visa dem att jag tillochmed klarar av det sjuk. Jag är en envis jävel.

Pratade med Surre igår om vilka kläder jag ska ha på mig under loppet, vi kom fram till att det skulle vara grymt kul att passera mållinjen i Mora med en Leksandströja. Vem vet, kanske jag gör det.
Det visar sig på lördag..

Damkronornas final imorgon kommer jag att följa på Silver Dollar tillsammans med mina sportintresserade vänner. Förhoppningsvis kommer det vara massa annat trevligt folk där för att kolla när Svenskorna tar ett OsGuld (???). Jag håller tummarna....

Nu måste jag gå, jobbar nämligen och det är stängdags -äntligen.
Tur att msn och Tv finns här, annars hade jag lidit väldigt mycket av tristess.

Tjingeling


Återkommande dröm.

Inatt drömde jag en dröm som jag drömt fyra gånger nu. Det är en väldigt jobbig dröm. Jag drömmer att jag är på en fest i ett stort rött hus, där alla mina vänner och personer som jag träffat vid olika tillfällen är. Varje gång jag drömmer denna dröm blir festen större och större, antagligen för att man ständigt träffar nytt folk.
I drömmen pratar alla med varandra. Man har en rund grej på handleden som antligen lyser rött eller blått. Lyser den blått lever man och rött är man död. Dör gör man genom att tveka när man pratar med någon ( ungefär som "ja och nej" i parlamentet) och man kan endast bli sedd av de som lever om man är saknad. Så klart tvekar jag först och dör.. När jag går runt där död, är det ingen som ser mig. Inte ens mina närmaste vänner, mina föräldrar, syskon. Ingen! Ingen saknar mig. Under drömmen tvekar massa andra och de blir sedda, alltså är de sakndade.Jag blir förtvivlad och börjar grina. Det är en hemsk dröm. Har alltid en stor klump i magen när jag vaknar..

Varför drömmer jag denna dröm hela tiden? Helt sjukt att drömma en dröm flera gånger. Undrar vad denna dröm har för betydelse, om drömmar har någon betydelse överhuvudtaget. Man säger att om man drömmer att man t ex. håller på att drunkna så har man tagit för mycket vatten över huvudet, allstå har för mycket att göra. Eller om man drömmer att man faller så kanske man känner att man håller på att tappa taget för att man är stressad osv. Men va fan drömmer man att man dör och ingen saknar en? Kanske är ett tecken att jag inte får säga min mening i diskussioner? Eller känner jag att jag kanske inte har några vänner? Ja kanske det, men det stämmer ju inte för mig. Jag har massa underbara vänner , jag får säga min mening om jag vill. Så vad handlar det om lixom. .

Okej, jag vet, det är bara en sketen dröm jag skriver om så jag kan ju bara skita i det. Jag gjorde det de två första gångerna, men nu efter fyra gånger kan jag inte sluta tänka på orsaken till denna dröm.
Det går inte..


Tisdag med guldfest

I dessa OS-dagar önskar man mer än vanligt att man inte går i skolan. Var faktiskt rätt nära att sjukanmäla mig idag.. Jag tycker att man ska införa OS-lov i skolorna. Det ska jag ge som förslag till Skolministern Ibrahim.
Inte bättre blir det heller när man har en lärare som inte bryr sig så speciellt mycket om OS eller sport överhuvud taget. Fast visst lyckas man tjata till sig lite tid framför TV:n. Lite curling fick man se, första omgången.. Damernas final i sprint fick vi inte se, tyvärr..  Fick nöja mig med att se spurten i repris, som ger ståpäls varenda gång man kollar på den.

Som tur är lyckas vi pricka in lunchen precis till herrarnas final. Stor folksamling blev det i skolans Caféteria och TVn var på hög volym. Stämningen var på topp. Spännande var det, ett tag trodde jag inte att Tobias Fredriksson skulle klara det ända fram. Han såg väldigt stum ut på upploppet. Men som tur är så fixar han det och Björn Lind kunde säkra guldet genom en väldigt spännande och härlig spurt. Vid det laget jublades det ganska mycket i Caféterian kan jag lova, rysningarna gick genom kroppen flera gånger om. Gud vad glad jag var. Tänk känslan att få ta ett OS-Guld, tänk känslan att få ställa sig högst upp på pallen och få ta emot folkets jubel.  Bara själva tanken ger rysningar

Två Osguld inom en halvtimme var otroligt skönt. Först kommer en lärare och säger att damerna tog guld. Sedan gör herrarna samma sak. Ska jag vara ärlig trodde jag faktiskt inte att någon av dem skulle ta guld. Men ibland är jag glad att jag har fel. Det är inte ofta, men just idag är jag glad för det.

Imorgon börjar hockeyn för herrarna. Halv 12 blir det smullsmockat med folk i sofforna framför TVn i skolan. Tur att jag har slutat så jag inte får massa arga lärare på mig för att jag "råkar" komma lite försent till lektionerna.

Nej, dags att gå tillbaka till studierna innan john blund kallar.


Hej då allihopa.


Helgen lider mot sitt slut


Och här sitter jag, inlindad i ett täcke och duntofflor på fötterna och samlar kraft för att ta mig till köket för att göra varm choklad. Skulle kittla dödsskönt i kistan som Baloo säger :)

Denna helg har varit trevlig. I fredags var det filmkväll för hela slanten med tema Skräck. Vi skrämde upp varandra rätt rejält den kvällen/natten. Slutade med att vi var 4 pers som sov på en madrass (150 cm bred) Ingen vågade sova själv. Fjollor? Javisst! Men sjutton vad kul man har.

På lördagen var det bara att börja städa lägenheten, sedan tog vi oss ner till stan och fikade för att sen gå vidare till sporthallen och kolla på damernas handbolls match mot Borlänge.
På kvällen kom Paula och Henke hit. Vilken trevlig kväll det var :)

Idag var det bowling för hela slanten. Gick riktigt bra må jag säga. Första serien gjorde jag 139 poäng. Andra serien smäller jag till med 187 poäng.  Brorsan som jag mötte spräckte knappt 100gränsen. Kände jag mig nöjd? Kände jag mig bra? , ja det gjorde jag faktiskt.

Fredag fylld med Curling,Film och godis.


Fredag och sista skoldagen för denna vecka. Började dagen som vanligt med att försova mig. Jag måste vara Världens svåraste att väcka. Jag har FEM alarm igång på mornarna. Har ställt dem på 5 min mellan varje alarm. Första börjar ringa 06.45, Plus att radion går igång halv 7 på ganska hög volym ( inställd på snooze). Jag kommer inte ens ihåg att jag stängt alla dessa alarmen! Tre är på mobilen och en är en tick-tack klocka.
Vad behövs för att jag ska komma upp i tid? Det är min fråga..
Måste jag uppfinna något som gör att täcket rycks bort och sedan får 10 liter vatten över mig?

Curling på idrotten idag. Riktigt kul och det gick mycket bättre än vad jag tänkte mig. Allt var kul tills jag drar en vurpa på isen. En rejäl.. Sopan som jag hade i handen slungade jag iväg högt och långt iväg, bara tur att ingen fick den på sig. Jag damp ner på ryggen, slog i huvudet och tog i med handen lite olyckligt som just nu gör ont och lillfingret + handflatan är typ bortdomnat! Läskigt, illa, men så himla typiskt mig.  Alla skrattade, inklusive jag. Den vurpan bjöd jag på....

Nu blev jag stormad av min bror och 2st till. De har köpt godis för 130 spänn (!!) Så det blir väl att proppa i sig massa onyttigheter igen... Öhum, visst var tjejvasan om 15 dagar? =/ =P

Första inlägget

Då har äntligen jag också tagit mig i kragen och fixat en blogg. Så om det någonsin kommer vara någon som läser här, trevlig läsning framöver gott folk.

just nu, i skrivande stund har jag fullt upp med plugg så jag tackar för mig i kväll. På återseende ;)

Hejdå.