Låång dag

En helt vanlig dag. En simpel, segdragen tisdag. En sån där dag då man känt hur rastlösheten börjar ta över mer och mer. DÅ kommer Helen på att hon ska städa sitt rum. Det tog inte en -eller två timmar, utan hela dagen i princip, och jag är ännu  inte klar. Nästa projekt är att göra om min hylla till garderob (låter konstigt, men kommer bli bra) och att köpa ny säng. Jag har fått en inredningsmani. Inte vet jag om den bara är kortlivad eller om den är här för att stanna, men just nu är det mycket inredning i mitt huvud.
Kanske är influerad av jobbet, jobbar ju på en textilaffär. Märker verkligen hur jag, om jag kommer till andra ställen, kollar på vad de har för gardiner (!!) helt sjukt -har jag blivit en textilnörd också?

I Helgen har jag varit ute och flängt igen. Denna gång var det Vimmerby. Möte med Sveriges Ungdomsråd. Älskar dom där träffarna, så härligt folk! Man blir så glad, peppad, proppfylld med ny frisk energi igen. Verkligen vad jag behöver ibland. Vi bodde i bullberbyn. Nej, inte i mellangården eller södergården, utan området hette bullerbyn. Coolt nog tyckte jag.

Imorgon är det jobba och sen raka vägen mot Västerås. Hockeydags, Leksand - Västerås. Ska bli kul, längtar! Kommer bli sent, förmodligen blir det festa på vägen dit och förhoppningsvis hem också. Dessvärre är det också jobb dagen efter... Men den dagen, den sorgen.


Två personer försöker få mig att flytta med dem till Malmö. Är fan väldigt sugen. Skulle vara kul att bara få något spontat infall och bara dra, bara lämna allt och börja om på nytt..

Nu ska jag fortsätta städa rummet så jag kanske kan fixa allt annat på fredag!

Have a blast.


Sentimentala tankar

Allting förändras nu. Ingenting kommer bli som förr, ingenting! Folk flyttar härifrån, man tappar kontakten med vänner, tankarna blir mer, frågan om vad man ska göra framöver blir större och större för varje dag.
När man gick i skolan tänkte man ju inte lika mycket på det som man gör nu... Nu är det ju lixom dags, man kan inte, och jag ville inte bo hemma så länge till. Jag vill flytta, klara mig själv. That´s it.

Vännerna försvinner ja. Endel försvinner helt, andra försvinner bara från ens vardag. De flyttar iväg, endel långt härifrån, kanske tillochmed utanför Sveriges gränser. Det gör en tjej, Anna. Hon ska flytta till Norge i ett år. Kommer bli jobbigt, på söndag åker hon. Jag och Paula åker till Göteborg på fredag. Känns som om det var ganska taskig tajming, men ja. Jag, anna och paula hade en liten avskedskväll ikväll. Var mysigt, blandade känslor. Vi började med att fika på Engel. Vi köpte blommor till henne och ett fint kort. Blev lite känslomässigt, ni vet tjejer. Men det är ju så att Anna är en speciell tjej, hon är lixom, en speciell vän, en vän som alla borde ha, det borde vara en lag på det. Kommer sakna denna tjej väldigt väldigt mycket. 7 års vänskap, 7års närhet kommer bli svårt att ändra till en ett års lång lång brev- och telefonkontakt. Förhoppnignsvis kan man ta sig till Norge och hälsa på. Hoppas Hoppas


Många minnen som kommer fram nu, man blir ju ganska   senitmental vid sånna här skeden. Som tillexempel när vi   var i Sthlm. Vi skulle till Gröna Lund och hoppade på rätt   buss men det vi inte fattade var att den gick åt fel håll.
Så vi kom till karolinska sjukhuset eller vad fan det var vi   kom till, fick sitta där i värmen, chaffisen skrattade åt   oss...Två lantistjejer i Storstaden, hurrejeda mig. Aja, till    Grönan kom vi ju iallafall 
-fast en och en halv timme    senare:)...


Eller resan till Bulgarien i nian, alla tokigheter.. Jadu.. finns  massor som kommer fram nu.
 If I could turn back time...Kan man inte bara frysa tiden här, så att allt är som vanligt, eller bara skruva tillbaka tiden? Jag är rädd för framtiden tror jag, rädd vad framtiden har för planer för mig. Fast iof hoppas jag att framtiden har någon plan för mig, för just nu har jag själv inte så mycket planer för framtiden. Låter ganska tragiskt faktiskt, men så är det om man ska vara dramatisk. Ääääh, det löser sig, sa hon som sket i slasken.


Hakuna matata.Söndag 8 augusti.

Denna helg har varit fylld med roliga saker...

Började redan i fredags då jag åkte upp till Falun och träffade mamma och en kompis för att gå runt på stan och fantasishoppa. Det är ju så jävla typiskt att man ska hitta saker när man inte har nå pengar.
Jag hittade en skinnjacka som jag ville ha. Den var skit fin, satt skit bra och var Skit dyr. Kanske, kanske ska jag köpa den jackan när jag får lön. Har ju faktiskt fått ett jobb nu, så man kanske kan unna sig en ny, snygg jacka som man kan ha på härliga hösten och kanske under  den kalla(?) vintern.

Sedan när fantasin shoppat klart åkte vi hem till mammas Leif. Ja, hennes nya karl/yngre gubbe/äldre man. Vi grillade och softade. Måste säga att karln bodde väldigt fint. Riktigt lantisstuk, avkopplande ställe. Vilken utsikt, han bodde precis vid en stor äng/åker. Där hade det funnits kor och hästar förrut. Fast nu var hästarna flyttade och korna strövade omkring lite längre upp istället.

På kvällen blev det film med Raffe,Majsan och Speedy. The Constant Gardener hette filmen. 2 timmar lång -hade räckt med 90min. Filmen var ganska bra...., men den hade en del döperioder som kanske sabbade filmen lite. Speedy somnade, Majsan var nära och jag med för den delen.

På lördagen hade väderguden slutat pissa och det var badväder. Riktigt fint och varmt. Då passade jag och surre på att åka till Borlänge och shoppa (!). Vi tajmade ju in det där riktigt bra... Eller inte.. Men men, det var väldigt trevligt iaf där. Handlade lite kläder, vilket jag inte borde gjort men så blev det.

Kvällen bjöd på fest. Speedy hade avskedsfest. Var rätt mycket folk och roliga aktiviteter. När det blev dags för utgång skjutsade jag Paula på cykeln och efter ett tag var olyckan framme. Vi ramlade och jag skrapade upp mitt knä. Tjohej... Klantigt? Ja -men Kul=P

Vi kom inte ut på krogen förrän vid halv 1 tror jag. Fan, krogen är överskattad och husfester underskattade. Jag hade mycket roligare i lokalen faktiskt. Där är man med sina vänner, endel för sista gången eftersom de tagit tag i sitt liv å gått det där steget som jag också vill göra -Flytta härifrån.

Men men, rolig kväll . Tummen upp.

Nu ska jag städa min lägenhet. Jag måste, ser ut helvetet själv just nu.

Tjo hej.
 


Vajj dass it räääjn!

Fy fan vad jag är dålig på att skriva blogg. Tanken har funnits varje kväll, men har alltid besegrats av jag-tar-det-i-morgon-tanken. Farligt det där att skjuta upp saker till nästa dag. Oftast blir det ju aldrig av.
I allafall inte för mig. Ska jag göra något så ska det ske direkt, inte imorgon, eller dagen efter det. Då glömmer jag bort det.

Idag skulle jag ha åkt till Rättvik på classic med Matilda och hennes pojkvän. Allt var bestämt, de skulle hämta upp mig halv 3. Men runt klockan 1 så ringde hon och sa att bilen gått sönder när de skulle åka från Fagersta och hit till Ludvika. Bra jävla taskigt tajming. Man får väl se det som så att det var tur att den gick sönder nu och inte där uppe i Rättvik.

Jag har planerat lite vad jag ska göra för roligt framöver. 10e Augusti är det  Winnerbäck i Leksand med några vänner. Blir den sjunde konserten jag ser med Lars. Ganska många, men jag tröttnar aldrig på hans musik, den är underbar. . Dagen efter ska vi, när vi ändå är i Leksand, gå på Leksands Sommarland. Blir första gången jag är där någonsin. Där ska vi röja. Jag ska vinna i Go-kart och fyrhjuling, annars går jag hem.
Samma dag, alltså på fredagen, åker jag och Paula till Göteborg. Där ska vi gå på Liseberg och så klart hinner vi med shopping också. Blir andra gången jag är där på lite mer än en månad.

Fast, underbart är kort och vi måste åka hem på söndagen redan, för jag börjar jobba dagen efter, den 14e. Fast INTE på pannkaksfabriken, utan på en tygaffär som heter Hema. Verkar vara ett schysst ställe.  De yngre tanterana / äldre damerna (välj själv) har jobbat där sedan 1983. De har då inte tröttnat på sitt jobb iallafall -jag tröttnade ju på laggen när jag inte ens jobbat en  vecka.. Hehe. Nej, men jag ser faktiskt framemot att börja där.


Nu tycker jag att väderguden kan sluta pissa ner oss, så att det blir sol och badväder igen. Detta väder är ju inge kul, det sätter sig verkligen på humöret och dagarna går så jävla sakta.
Gråa dagar skyndar aldrig på
.